Fondatori

Dr. Wargha Enayati este Fondatorul Retelei private de sanatate REGINA MARIA (1995), medic al Ambasadei Germaniei la Bucuresti, cetatean german de orginie persana, cardiolog de profesie si membru al Comunitatii Internationale Bahá’í.

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria este initiativa filantropica a familiei Enayati, si nu a Retelei private de sanatate Regina Maria.

Credinta a fost motivul pentru care am venit in Romania, iar viata si activitatea Maiestatii Sale Regina Maria a Romaniei au fost un model personal. Excelenta cu care Majestatea Sa si-a dedicat viata poporului roman a fost pentru mine o sursa de inspiratie si o motivatie in tot ceea ce am realizat.

Imi vine greu sa cred ca au trecut cinci ani de cand eu si Mitra am infiintat Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria, care deruleaza acum patru proiecte medicale si educationale si, care urmeaza sa deschida o a doua Policlinica Sociala in Bucuresti. Intr-o lume dominata de criza economica, de mai bine de cinci ani am reusit sa aratam ca nu insiram doar margele de sticla fara legatura cu realitatea in care ne aflam. Simtim ca impartasim din energiile si puterile noastre, precum si din rezultatele noastre financiare. Numele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria este din ce in ce mai cunoscut si un numar crescand de indivizi si firme ne-au dovedit increderea in ceea ce facem prin sprijinul lor financiar.

Eu si Mitra consideram ca sensul vietii este de a sluji pe semenii nostri si invitam pe oricine sa ni se alature pentru a darui resurse si timp, astfel incat sa putem ajuta cat mai multi oameni care nu au alte posibilitati. In numele echipei Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria vreau sa multumesc tuturor celor care ne-au ajutat si ne ajuta in continuare.

Mitra Tai s-a nascut in Iran. Tatal sau a fost chirurg in Africa si timp de opt ani a locuit cu familia in Congo, dupa care s-au mutat in Franţa. Mitra a studiat fizica la Paris si este in prezent Coordonator al proiectului de tip afterschool social Garlei.

Ma bucur foarte mult ca am luat decizia de a pune bazele acestei Fundatii dedicata Reginei Maria si de modul in care aceasta s-a dezvoltat, si astept ca pe viitor sa servim mult mai multi beneficiari de toate varstele cu pretiosul ajutor al multor voluntari si parteneri.

Vrem sa putem contribui la constientizarea crescanda a nevoii foarte mari in Romania de a ne oferi timpul pentru munca de voluntariat. Activitatile pe care le facem pentru binele celorlalti sunt importante nu doar pentru cei care au nevoie, ci si pentru fiecare dintre noi in cladirea unei lumi mai bune. Este o onoare sa servesti pentru semenii tai.

Despre Regina Maria

Maria Alexandra Victoria, Printesa de Edinburgh, nepoata a Reginei Victoria a Angliei si a Tarului Alexandru al II-lea al Rusiei, a devenit la 17 ani consoarta Printului mostenitor Ferdinand al Romaniei si apoi in 1914 Regina Maria a Romaniei. Regina Maria a parut sa inteleaga responsabilitatea monarhilor si conducatorilor lumii si si-a asumat-o din toata inima, inca de cand a sosit in tara ei adoptiva.

Ea a ajuns sa cunoasca poporul Romaniei, cultura sa, obiceiurile sale, regiunile sale rurale si, mai presus de toate, aspiratiile sale, care au devenit si ale ei. In timpul Primului Razboi Mondial ea a dedicat cu generozitate timp si energie din plin, bolnavilor si muribunzilor. Dupa razboi ea s-a alaturat oamenilor de stat romani de pe o pozitie neoficiala, la convorbirile de pace de la Paris pentru a pleda cazul tarii cu privire la castigurile teritoriale. Putini oameni par a fi constienti ca actuala dimensiune a Romaniei se datoreaza in mare masura eforturilor de lobby depuse de Regina Maria la Paris. Ea a scris, de asemenea, numeroase carti si articole despre Romania, in speranta inlaturarii sentimentelor negative fata de tara pentru care ajunsese sa nutreasca o iubire atat de profunda.

Spiritualitatea si o neclintita credinta in Dumnezeu au calauzit-o pe Regina de-a lungul intregii sale vieti. La inceputul anului 1926, Regina Maria urma sa inceapa o noua calatorie spirituala, cu ajutorul unei femei extraordinare, Martha L. Root, care vizita frumosul oras Bucuresti. Intalnirea lor si lectura reginei despre Credinta Baha’í au avut ca rezultat o scrisoare publicata intr-un ziar din Canada, Toronto Daily Star:

O femeie mi-a adus deunazi o Carte. Scriu cu litera mare pentru ca este o glorioasa Carte despre dragoste si bunatate, putere si frumusete. Ea mi-a oferit-o pentru ca aflase ca eram cuprinsa de mahnire si tristete si a vrut sa ajute… Mi-a pus-o in maini spunandu-mi: ‚Pari a trai potrivit invataturilor Lui.’ Si cand am deschis Cartea am vazut ca era cuvantul lui ‘Abdu’l Baha, profet al iubirii si bunatatii si al tatalui sau, marele dascal al concordiei si intelegerii universale—al unei religii care leaga toate crezurile.

Este minunat Mesajul pe care Baha’u’llah si fiul sau ‘Abdu’l Baha ni l-au oferit! Ei nu ni l-au impus intr-un mod agresiv, stiind ca samanta adevarului etern, care salasluieste in miezul sau, nu poate decat sa prinda radacini si sa se raspandeasca.

Este mesajul lui Christos, reinnoit, aproape in aceleasi cuvinte, dar adaptat diferentei de o mie de ani si mai bine dintre anul unu si ziua de azi… Nu este om care sa nu reuseasca sa devina mai bun, datorita acestei Carti.

V-o recomand tuturor. Daca vreodata numele lui Baha’u’llah sau ‘Abdu’l Baha va vor cadea sub ochi, nu dati la o parte scrierile lor. Cercetati cartile lor si lasati cuvintele si lectiile lor glorioase, aducatoare de pace, creatoare de iubire sa va patrunda inimile, asa cum au patruns-o pe a mea…

Zilele noastre preapline par sa nu ne ingaduie timp si pentru religie. Sau cineva poate fi multumit cu religia sa. Dar invataturile acestor oameni blanzi, intelepti si buni sunt compatibile cu orice religie si cu niciuna. Cercetati-le si fiti mai fericiti.

Maria, Regina Romaniei

Despre Noi

“Esenta credintei consta in putinatatea cuvintelor si multimea faptelor. Acela ale carui cuvinte întrec faptele sale, afla cu adevarat, ca moartea este mai buna decat viata sa.”

— Bahá’u’lláh