Pediatrie neurologica – EEG, un nou serviciu la Policlinica Sala Palatului

Policlinica Sala Palatului asteapta micii pacienti cu servicii de neurologie pediatrica. Neurologia pediatrica este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor sistemului nervos central si periferic și ale sistemului muscular la copii. Aceasta specialitate joaca un rol important in evaluarea neurologica periodica a copiilor nascuti prematur, precum si a tuturor nou-nascutilor cu risc de a dezvolta sechele neurologice, avand drept scop depistarea si tratarea precoce a oricarei afectari a sistemului nervos.

In cadrul Policlinicii Sala Palatului, evaluarea neurologica și investigarea EEG la copii este efectuata de Profesor Dr. Dana Craiu, medic primar neurologie pediatrica
Servicii oferite
1. Neurologie Pediatrica
– consultatii neurologie pediatrica
2. Servicii EEG
– EEG sau video-EEG standard cu stimulari Hv si SLI, cu interpretare
– EEG sau video-EEG de lunga durata, cu interpretare
– EEG sau video-EEG de somn dupa privare sau somn de siesta, cu interpretare
3. Servicii de recuperare si kinetoterapie
– consultatii medicina de recuperare si kinetoterapie
– infiltratii toxina botulinica
– servicii kinetoterapie diverse metode

Programari:
– pentru consultatii – 0372126405 sau 0731345129
– pentru consultatii kinetoterapie – tel dr Ligia Robanescu – 0742767045
– pentru kinetoterapie – tel Elena Cosac – 0726277020
– pentru EEG – programari la tel 0735537595 sau la adresa de e-mail: programarieeg@gmail.com

Va rugam sa completati urmatoarele informatii:
– Nume, prenume copil
– Data nasterii
– Nr telefon parinti
– nume medici trimitator
– diagnostic copil
– motiv efectuare EEG (daca il stiti)
– tip de EEG cerut
– in ce date nu sunteti disponibili
– daca se efectueaza EEG somn – orele la care doarme copilul de obicei (sau obiceiuri zilnice ale copilului)

Despre Dr. Dana Craiu
Formare: Dr. Craiu este Profesor de Neurologie Pediatrica la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, Romania. A absolvit in 1993 aceeasi Universitate si de atunci si-a imbunatatit continuu cunostintele de Neurologie Pediatrica, avand un interes special in domeniul epilepsiei si electroencefalografiei (EEG). In prezent conduce Disciplina si Clinica de neurologie Pediatrica de la Spitalul Alexandru Obregia (din 2007). Dupa un scurt fellowship Centrul Tertiar de Epileptologie Heemstede (2000) in domeniul epilepsiei si electroencefalografiei, Olanda – sub supervizarea lui Walter van Emde Boas, si-a sustinut teza de doctorat in domeniul epilepsiei la UMF “Carol Davila” din Bucuresti cu tema “Epilepsiile frontale” in 2004.
Activitate: A dezvoltat primul laborator video-EEG din tara si a inceput evaluarea prechirurgicala la copii in Romania (2001), primele operatii de success pentru chirurgia epilepsiei avand loc dupa 2007 la Spitalul Bagdasar-Arseni. Dupa aceasta data a fost creat Grupul Roman de lucru pentru chirurgia epilepsiei (impreuna cu Ioana Mindruta si Cristina Panea, Jean Ciurea, Oana Tarta-Arsene, etc). Dana Craiu sustine in fiecare an cursuri educative in domeniul electroencefalografiei la copil si adolescent inca din 2004 si a organizat numeroase cursuri de epileptologie pentru diverse niveluri de pregatire, inca din 2001. Peste 300 de cursanti au fost pregatiti de ea si echipa ei.

Dr Craiu este activ implicata in activitatile ILAE (Liga Internationala Impotriva Epilepsiei) din 2009, ca membru al Comisiei Pediatrice –Task Force pentru Ghidurile privind Crizele Epileptice Infantile si ca membru numit in CEA ILAE (Comisia Afacerilor Europene a ILAE) din 2013. Este membru al Boardului EPNS (Societatea Europeana de Neurologie Pediatrica). Dr Craiu a fost implicate activ in organizarea cursurilor EPNS 2009-2011 si al Conferintei Europene de Cercetare in Neurologia Pediatrica a EPNS in Bucuresti in 2014. Interesul principal in cercetare al Dr. Craiu este EEG si epilepsia. Ea este implicata in cercetarea Geneticii Epilepsiei (Consortiul European EuroEPINOMICS), cognitia in epilepsie, calitatea vietii in epilepsie, etc. Dr Craiu a condus grupul Roman care s-a alaturat proiectului E-pilepsy implicat in Chirurgia Epilepsiei si din 2016 conduce grupul Roman care a aderat la Epi-CARE (Reteaua Europeana de Centre de Referinta pentru Epilepsii Rare si Complexe). Este autor si coauthor a mai mult de 60 publicatii in domeniul Neurologiei Pediatrice. Instructor VIREPA pentru cursul international “EEG in the management of Diagnosis and Management of Epilepsy- basic”
Domenii de interes: epileptologie, EEG, scleroza tuberoasa