Centrul educational Baneasa

Copiii sunt expresia societatii in care traim, iar ajutand la dezvoltarea lor armonioasa, in acord cu principii sanatoase si solide, oferim o sansa in plus consolidarii spiritului civic activ si schimbarii in bine a societatii.

Proiectul a inceput in toamna anului 2012, la initiativa si cu implicarea si daruirea doamnei Mitra Enayati, fondator al Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria. Motivatia pentru inceperea acestui demers izvoraste din experienta scolara a copiilor familiei Enayati, constientizand nevoia acuta de dezvoltare si educatie. Realitatea ne arata ca majoritatea copiilor, pentru a face fata volumului mare de informatii, apeleaza la meditatii. Nu toata lumea isi permite, insa, aceasta solutie.

Astfel, in Centrul Educational Baneasa, ne ocupam de copiii care raman singuri acasa, fara ajutorul parintilor sau cu foarte putina implicare din partea acestora. Impreuna cu ei realizam diverse activitati, pe langa temele de la scoala: engleza, pictura pe apa, gastronomie, dar si cursuri de dezvoltare a virtutilor si, implicit, a unui spirit frumos, solidar si demn. Pentru familiile doritoare oferim un program saptamanal pentru sensibilizarea copiilor la calitatile spirituale precum rabdarea, curajul, dreptatea, generozitatea, respectul, modestia, dragostea.

Acest proiect este susținut de către Fundația Policlinici Sociale Regina Maria și de către membrii fondatori.

De mult au inceput copiii din zona unde locuim sa vina sa imi ceara ajutor pentru temele lor la matematica, astfel incat atunci cand Wargha si cu mine am deschis Fundatia si am avut noroc sa avem sediul aproape de casa, era firesc sa transformam efortul initial intr-un proiect sistematizat. Asa a luat nastere Afterschool Baneasa, care este deschis pentru copiii din vecinatate. Ne bucuram de ajutorul unor prieteni cu diverse talente si cu har pedagogic.

Ma bucur foarte mult ca am luat decizia de a pune bazele acestei Fundatii, dedicata Reginei Maria si de modul in care aceasta s-a dezvoltat, si astept ca pe viitor sa servim mult mai multi beneficiari de toate varstele cu pretiosul ajutor al multor voluntari si parteneri.

Mitra Enayati – Fondator

Proiecte