Cu sprijinul Fundatiei Orange,  Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria ofera in perioada mai – noiembrie 2016 servicii medicale, oftalmologice si analize de laborator unui numar de 570 de persoane fara venituri si asigurari medicale pentru care sprijinul primit prin acest proiect reprezinta singura lor sansa de vindecare.

”Nu mai vedeam bine de mulți ani. Începusem să văd în ceață ș  i să nu pot face mai nimic din cauza asta. Nu am nici un venit, pentru că am doar opt clase, înainte am lucrat cu ziua și de când m-am îmbolnavit nu mă mai ia nimeni, așa că nu am încotro decât să stau acasă. Iar acum, mulțumită ochelarilor de vedere și de citit pot să mă apuc iarăși de citit cărțile mele preferate”, a declarat S.P., pacientă a Policlinicii Sociale Baba Novac.

Mai precis, 420 pacienţi vor avea şansa de a îşi reduce numărul afecţiunilor bucale datorate infecţiilor, se vor putea alimenta corespunzător şi isi vor restabili starea generală normală de sănătate dentară.

Prin oferirea a 140 de consultaţii oftalmologice şi de perechi de ochelari acesti semeni ai noştri vor fi ajutaţi să îşi recapete vederea corectă şi îşi vor putea desfăşura normal activităţile de zi cu zi.

Hepatitele B şi C reprezintă unele dintre cele mai serioase afecţiuni medicale iar analizele de laborator specifice, viremiile, sunt esenţiale pentru a evalua modul de evoluţie al bolii şi a determina necesitatea iniţierii tratamentului medical. Astfel dorim să oferim această şansă unui numar de 10 pacienţi cu aceste afecţiuni care s-au prezentat în Policlinică în ultima perioadă.

Inca de la inceputul Fundatiei, serviciile medicale acordate tututor pacientilor nostri sunt sustinute integral prin fonduri obtinute prin generozitatea constanta a sponsorilor nostri. Importanţa acestui proiect rezidă în ajutorul pe care ni-l oferă pentru a putea continua să oferim aceste servicii medicale gratuite si în perioada următoare semenilor nostrii aflaţi în situaţii dificile.

Valoarea totala a proiectului: 46.200 lei

Finantare de la Fundatia Orange: 32.000 lei

Fundația Orange se implică în comunitate prin realizarea unor proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor cu dizabilități. Ȋmpreună cu instituții și organizații non-guvernamentale specializate, dezvoltăm proiecte de educație, cultură, sănătate și integrare socială în sprijinul acestor persoane. Mai multe detalii puteți găsi pe http://www.fundatiaorange.ro/