Zambete pentru mame si copii si #Marea Tzopaiala

Programul Fundației – Zambete pentru mame și copii a lansat sămbătă în Parcul Herăstrău evenimentul de strângere de fonduri #Marea Tzopaială, desfășurat începând cu ora 10. Au fost ore de kangoo jumps, aerobic, functional training, clase pentru copii, ateliere pentru copii, relaxare și lecții de nutriție. Am avut ca obiectiv 10 000 euro și am strâns 11.500 euro cash cărora li s-au adăugat premii în valoare de peste 2000 euro. Programul ”Zambete pentru mame și copii” a avut un suport frumos prin acest eveniment și suntem bucuroși să vă spunem că 160 de femei pot beneficia acum de analize, lectii de nutriție și consult general și 100 de copii pot primi consultații și tratamente stomatologice.

Ce a zis presa, detalii aici!

Toate acestea au ca scop strângerea de fonduri pentru ca sute de femei si copii pacienti ai Policlincii Baba Novac să beneficieze de analize gratuite, consultatii si lectii de nutritie. Haideți alături de noi.

Voluntar în cadrul proiectului, medicul nutriționist, Mihaela Bilic a tras un semnal de alarmă, într-un interviu publicat de Agerpres, despre riscurile la care ne expunem copiii alegând să le oferim alimente mult procesate și mult marketate în detrimentul mâncărurilor tradiționale.

Care este cel mai dietetic aliment? ”Mâncarea tradițională îngrașă dacă gătim după metode tradiționale: cu foarte multă grăsime, cu multă prăjeală, ulei. Altfel, ciorba este cel mai dietetic și echilibrat aliment, tocănița, pentru că are sos, înseamnă legumele și carnea puse laolaltă, gătit tot în mediul umed, ceea ce face ca produsul să fie ușor de digerat. Singurul lucru de care trebuie să ținem cont este uleiul. Să fim foarte zgârciți cu sticla de ulei. Într-o lingură de ulei avem 100 de calorii și atunci toată porția de tocăniță nu are 100 de calorii, cât are o lingură de ulei”, spune dr. Bilic.

#Marea Tzopaiala a strâns bani pentru ca mame si copii fara venituri sa poata beneficia de analize si lectii de nutritie și stomatologie prevenindu-se poate atâtea boli de metabolism, obezitate și diabet.

Aici interviul pe larg