Direcționează 3,5% din impozitul pe venit

Ajută copiii din familii fără posibilități să aibă acces la educație și oferă șansa la sănătate oamenilor fără venituri și fără asigurări medicale.

CINE POATE DIRECȚIONA 3.5% DIN IMPOZIT

Fundația CMU Regina Maria este furnizor de serviciu social licentiat cf licentei nr LF/0004473 eliberata de MMJS la data de 11.12.2017 (disponibila AICI sau pe http://www.mmuncii.ro).

Conform Codului Fiscal, următoarele categorii de persoane pot redirecţiona 3.5% din impozitul pe venit către Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria:

Salariați din 2019

Persoanele fizice care au avut un contract de muncă încheiat în anul 2019 completează formularul 230 și direcționează fără niciun cost pentru ele 3,5% din impozitul pe venit plătit deja la stat.

Pensionari

Persoanele fizice care au avut pensie mai mare de 2000 RON lunar în anul 2019 completează formularul 230 și direcționează fără niciun cost pentru ele 3,5% din impozitul pe venit plătit deja la stat.

Persoane cu venituri independente

Persoanele care au obţinut venituri din activităţi independente in anul 2019 (chirii, PFA etc.)  completează declaraţia unică 212, care se depune până la data de 25 mai 2020, inclusiv. Direcţionarea se va face pentru:

Fundaţia CMU Regina Maria

Cod de identificare fiscală: 27253331

Cont IBAN: RO 70 RZBR 0000 0600 1278 5673

ATENȚIE – Data limită de depunere este 25 Mai!

NOUTĂȚI 2020

Valabilitate formular – 2 ani

Bifează opțiunea de a distribui suma pe o perioadă de 2 ani pentru a te asigura că anul viitor nu mai trebuie să completezi din nou formularul.

Direcționează 3,5% pentru toate ONG-urile

De anul acesta toate organizațiile non-profit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit, și nu doar cele care au servicii sociale licențiate, ca până acum.

Activităţi independente cu normă de venit

Cei care obțin venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, cum ar fi angajații din IT, trebuie să completeze anul acesta declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit, și nu prin declarația unică cum era în anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucrează sub această formă).

Două formulare 230

Conform prevederilor legale, se completează 2 formulare 230 pentru veniturile realizate în anul 2019, după cum urmează:

1. pentru veniturile realizate între 31 martie – 31 decembrie 2019
  2. pentru veniturile realizate între 1 ianuarie – 31 martie 2019

Se completează și se trimit ambele formulare pentru a fi sigur că redirectionarea se va face pe întreg anul 2019 (unul vine în completarea celuilalt).

CUM DEPUN DECLARAȚIA DE REDIRECȚIONARE A 3,5%?

Datele Fundației Inovații Sociale Regina Maria sunt precompletate pe ambele formulare. Completează datele de tale de identificare de mână, cu majuscule, fără a specifica suma (ANAF va calcula și o va vira conform legii pentru ambele perioade). Bifează opțiunea de a distribui suma pe o perioadă de 2 ani pe primul formular pentru a te asigura ca anul viitor nu mai trebuie să îl completezi din nou.

Sunt 3 variante prin care poți trimite formularul completat până la 25 mai inclusiv:

1. La sediul Fundației Inovații Sociale Regina Maria – Trimite prin poștă sau adu personal formularul completat către Fundației și îl vom depune noi la ANAF pentru tine. Punctele de colectare sunt:  Strada Gârlei 88, sector 1, București, contact 0737 441 003 (Sediul Administrativ) și Strada Ion Câmpineanu nr 23, București, contact 0731 345 129 (Policlinica Sala Palatului)
  2. La sediul ANAF – Trimite formularul completat prin Poșta Romană sau depune-l la ghișeul ANAF-ului localității tale de domiciliu (vezi aici adresa ANAF-ului de care aparții)
  3. Online pe ANAF „Spațiul Virtual” – Acest serviciu se acceseaza pe baza unui cont de utilizator creat pe site-ul ANAF, unde poți găsi instrucțiuni de completare.

DIRECȚIONEAZĂ PENTRU EDUCAȚIE

Prin cele două centre educaționale pe care le susținem prin cei 3,5% din impozitul tău pe venit, 200 de copii vor primi toate șansele unui viitor strălucit prin educație.

DIRECȚIONEAZĂ PENTRU SĂNĂTATE

Viața fiecărui om contează. Prin cele două policlinici ale fundatiei vom ajuta prin servicii medicale și medicamente persoane fără venituri sau cu venituri mici.

45 DE SECUNDE A DURAT CA MAIA MORGENSTERN

să completeze formularul 230 pentru Fundația Inovații Sociale Regina Maria. Ajută-ne și tu să schimbăm vieți prin programele de sănătate și educație – nu durează mult!

Implică-te!

Sediul Administrativ