Educație în vremea pandemiei

pagina-site

ȘCOLILE S-AU ÎNCHIS, DAR VREM CA EDUCAȚIA COPIILOR VULNERABILI SĂ CONTINUE

Odată cu oprirea școlii, copiii care fac parte din familii vulnerabile nu mai au acces la educație din cauza sărăciei, iar predarea exclusiv online a adâncit și mai mult diferențele dintre copiii ce provin din familii dezavantajate și cei cu posibilități.

Timp de 2 luni, de la instituirea stării de urgență, fundația noastră a dus o luptă directă cu COVID-19 prin intermediul donațiilor de echipamente medicale către spitalele de stat sau prin ajutorul oferit pacienților sociali și copiilor vulnerabili, precum și familiilor acestora, cu medicamente și cele necesare traiului în izolare (mâncare, produse de igienă, etc). Pentru a nu-i abandona pe cei care și-au pus viețile în mâinile noastre, am lansat Fondul de Necesitate pentru oferirea de asistență medicală celor peste 5.000 de bolnavi fără posibilități materiale, precum și pentru a sprijini spitalele de stat cu materiale și echipamente.

DONEAZĂ PENTRU EDUCAȚIA UNUI COPIL

Vreau să donez altă sumă:

RON

RISC DE ABANDON ȘCOLAR

Școlile s-au închis și pentru unii dintre copiii centrelor noastre au dispărut și șansele la continuarea educației. Școala online nu este o opțiune pentru 70 din cei 200 de copii susținuți de noi. Ei nu au nicio sursă de învățare, nu au tablete, laptopuri, acces la internet, iar unii dintre ei nu au nici măcar curent.

În plus, familiile a 60 de copii din Băneasa și Clinceni trăiesc la limita subzistenței. Mulți părinți și-au pierdut sursele de venit, iar copiii au pierdut și masa de la after-school, masa principală a zilei.

Tuturor acestora dorim să le asigurăm de la strictul necesar pentru ca ei să rămână în siguranță (alimente, tichete sociale, produse de igienă, ajutor financiar), până la tehnologia necesară pentru a-și continua educația.

PROGRAMELE EDUCAȚIONALE ALE FUNDAȚIEI NOASTRE

ȘCOALA DE VARĂ

La CentruL Educațional Băneasa am reușit să continuăm activitatea educațională și după ce școala s-a sistat. Educatorii și profesorii noștri s-au adaptat condițiilor fiecărui copil; unii dintre ei nu au calculatoare și lucrează de pe telefon, alții fac lecții online, dar niciun copil nu este lăsat pe dinafară.

Vom continua să o facem pe toata durata verii!

O MASĂ CALDĂ PENTRU FIECARE

Copiii au nevoie în fiecare zi de o masă caldă. Fără o alimentație corectă, ei nu vor avea capacitatea de concentrare pentru a avea rezultate școlare bune, iar acasă lipsurile familiilor sunt din ce în ce mai mari.

Continuăm educația și oferim alimentele necesare unei dezvoltări sănătoase!

ÎNAPOI LA ȘCOALĂ

Din septembrie trebuie să fim pregătiți să redeschidem ambele centre educaționale (Băneasa și Clinceni) și să ne asigurăm că putem funcționa în parametri normali până la finalul anuui 2020, pentru ca cei 200 de copii pe care îi sprijinim în prezent să își poată continua parcursul educațional.

VREAU ÎN CLASA a V-a

La after-school-ul din Clinceni avem nevoie să deschidem în plus față de ce avem acum încă 2 clase de a 5-a, însumând 30 de copii. La terminarea clasei a 4-a, pentru aceștia se oprește și posibilitatea de a merge la after-school și de a primi în continuare o masă caldă atât de necesară, precum și ajutorul la teme.

Sediul Administrativ
Str. Gârlei nr.88, Sector 1, București