Programeaza-te la 0213 223 020

Policlinica Sociala Baba Novac, proiect al Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria dezvoltat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, este dedicat asistentei medicale integrate pentru persoanele fara venit, fara asigurare medicala iar, in multe cazuri, fara adapost. Din 2010, persoanelor excluse social le este facilitat accesul la servicii medicale de calitate, gratuite, in mod neconditionat. Proiectul contribuie la imbunatatirea calitatii vietii atat a beneficiarilor directi, cat si a familiilor acestora. De asemenea, pentru 80% dintre beneficiari, sprijinul medical si social oferit prin proiect reprezinta un suport de baza in perioada de tranzitie a pacientului catre reintegrarea sociala, facilitand acest proces.

In Bucuresti se estimeaza ca exista peste 6.000 de persoane fara adapost, iar peste 200.000 de persoane nu beneficiaza de asigurarile de sanatate.

Demersurile legate de activitatea medicala desfasurata in cadrul Policlinicii Sociale Regina Maria sunt coordonate, inca de la infiintare, de catre Dr. Vlad Romanescu, Director Medical.

Policlinica Sociala Baba Novac

“Policlinica Sociala Regina Maria ne face sa constientizam ce inseamna cu adevarat dragostea fata de aproapele nostru, lucru important pe care, din pacate, multi dintre noi il trecem cu vederea in ultimul timp. Persoanele de care ne ocupam sunt persoane defavorizate, fara venituri si majoritatea sunt persoane bolnave, cu stare precara de sanatate. Pentru ei suntem un fel de oaza in desert, incercand sa le oferim unul dintre cele mai importante lucruri de care are nevoie fiinta umana pentru a supravietui – sanatatea.”

Doctorul Vlad Romanescu, Director Medical Policlinica Sociala Baba Novac

Policlinica Sociala Baba Novac

“O policlinica creata special pentru a veni in ajutorul persoanelor defavorizate social este visul meu si al sotiei mele de foarte multa vreme. Credinta Bahá’í si, in mod special, modelul M.S. Regina Maria a Romaniei, reprezinta motivul pentru care am luptat pentru aceasta cauza. Nu am fost insa singuri. Ne-au ajutat multi parteneri carora le datorez enorm. Este vorba de: Primaria Generala a Municipiului Bucuresti dar si voluntari persoane fizice, medici si cadre medicale. Implicarea intr-o cauza prin care ii ajutam pe cei mai putin norocosi decat noi trebuie privita ca lucrul cel mai important pe care il putem face in viata noastra, pentru ca ajutorul pe care il oferim altor persoane ne va aduce, in final, cea mai mare multumire sufleteasca.”

Dr. Wargha Enayati, fondatorul Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria

La Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria oferim servicii medicale de calitate in mod neconditionat si sansa la o viata decenta celor mai putin norocosi decat noi. Credem ca actul medical este o forma de a-ti iubi semenii si ca activitatile pe care le facem pentru binele celorlalti sunt importante nu doar pentru cei care au nevoie, ci si pentru fiecare dintre noi, in cladirea unei lumi mai bune.

Policlinica Socială Baba Novac

Servicii medicale si medicamente gratuite pentru bolnavii fara venituri si fara asigurari medicale

Servicii medicale oferite

ÎN LOCAȚIE

• Stomatologie
  • Oftalmologie
  • Ginecologie
  • Medicină Generală
  • Analize Laborator
  • Psihologie

PRIN COLABORARE

• Dermatologie
  • Cardiologie
  • Diabetologie
  • Imagistică

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este un promotor al voluntariatului, motiv pentru care în cadrul Policlinicii Sociale avem alături de noi medici voluntari:

STOMATOLOGIE

GINECOLOGIE

• Dr. Romanescu Cristina

TESTIMONIALE MEDICI

• M-am alaturat Programului Policlinica Sociala Baba Novac in septembrie 2015, dupa ce aflasem de la un coleg de breasla, care era de asemenea interesat de programul de voluntariat, asa ca l-am urmat in aceasta initiativa. Cred ca motivatia fiecarui medic stomatolog din echipa de la policlinica este de a ajuta oamenii sa isi recapete zambetul si, mai mult decat atat, sa le ofer incredere in ei insisi. De asemenea, varietatea cazurilor cu care ne confruntam ne ajuta sa crestem si sa progresam ca si medici, in timp ce povestile oamenilor pe care ii intalnim ne motiveaza sa ii ajutam, sa fim alaturi de ei si sa le oferim speranta pentru viitor.

Dr. Ionut Cautes, Medicina Dentara
  • Un caz care m-a impresionat a fost al unei paciente care s-a prezentat la Policlina Sociala si din discutiile cu ea am aflat ca are o situatie dificila, fara loc de munca, cu sotul plecat in alta tara si cu un copilas care suferea de autism. La sfarsitul colaborarii, multumirea ei si faptul ca am vazut-o atat de incantata de rezultatul final a fost o mare bucurie pentru mine. Pacientii sunt in general recunoscatori si nerabdatori in timpul tratamentelor, dorind sa isi recapete zambetul cat mai repede. Cred in acest program deoarece vad dorinta si motivatia tuturor celor implicati de a face bine si de a ajuta oamenii sa isi regaseasca drumul in viata. In viitor, consider ca Policlina Sociala se poate dezvolta chiar mai mult, avand posibilitatea de a oferi servicii pacientilor si in alte ramuri medicale decat cele deja existente.

Dr. Ionut Cautes, Medicina Dentara
  • Din 2015 fac parte din echipa Policlinicii Sociale Baba Novac. Cautăm pe internet un loc în care pot face voluntariat în stomatologie și cei din policlinică m-au primit cu mare încredere și deschidere. Îmi doream să ajut cât mai mulți oameni să-și recapete plăcerea de a râde și de a-i informa în legătură cu importanța unui aparat dento-maxilar funcțional și sănătos. Mai mult decât atât, am descoperit povești de viață impresionante, ale celor care din diferite motive și-au pierdut sănătatea, casa, familia, jobul. Cu toate acestea, au găsit în ei puterea de a-și continua viața. Ultima etapă a reabilitării este reconstrucția zâmbetului lor, fiind probabil ultimul lucru care le reamintește de traumele sufletești prin care au trecut. Ce alt factor motivațional îți mai trebuie pentru a-i ajuta pe oamenii aștia? In plus, chiar dacă ei nu realizează, ajutorul este reciproc. Aceștia sunt foarte recunoscători, imi trimit constant mesaje de sărbători. Cred în Policlinica Sociala Baba Novac pentru că sunt martoră la efortul colectiv depus atât de către medicii voluntari cât și de către șefi pentru a dota cabinetul și de a trata fiecare pacient cu seriozitate. Consider că omul sfințește locul și în viitor policlinica poate face concurența clinicilor stomatologice din București dacă vom avea același entuziasm și dorinta de perfectionare.

Raluca Tănase, Medicină Dentară
  • Primaria va sustine intotdeauna astfel de proiecte in care obiectivul este ajutorul celor care au mare nevoie de servicii medicale. Este o initiativa care merita tot respectul meu si, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale.

Dr. Sorin Oprescu, Fostul Primar al Capitalei
Cum pot deveni pacient al Policlinicii Sociale Baba Novac?

Daca ai domiciliul pe raza Municipiului Bucuresti si NU ai venituri si asigurare medicala, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de Fundatia Regina Maria trebuie:

1. Sa obtii o adeverinta de la Administratia Financiara a Sectorului de domiciliu care sa ateste ca nu ai venituri.
  2. Impreuna cu adeverinta si o copie dupa cartea de identitate/buletin sa te prezinti la sediul Policlinicii de luni pana vineri, incepand cu ora 10.30.
  3. Daca te incadrezi in criteriile beneficiarului, in urma discutiei cu Inspectorul Social, vei fi inscris in evidentele Policlinicii si vei fi preluat de medicul generalist, care va stabili pasii urmatori din punct de vedere medical.
Cum pot ajuta pacientii Policlinicii Sociale Baba Novac?
  1. Fii Medic voluntar! Scrie-ne la adresa vlad.romanescu@fundatiareginamaria.ro.
  2. Prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice
    Descarcă formularul precompletat cu datele Fundatiei: daca ai venituri doar din salarii, descarca
    Declaratia 230 iar daca ai venituri din mai multe surse, descarca Declaratia 200. Pentru mai multe detalii despre modul de completare a formularului de 3,5%, da click aici.
  3. Prin donatii recurente
  4. Prin inscrierea in programul de voluntari – poti afla mai multe despre acest lucru de aici.

Program Policlinica Sociala Baba Novac:
Luni-Vineri : 9.00 – 16.00

Str. Dristorului nr.81-88, Sector 3, București